| | |

Був товар – став еко-товар!

Екоробки :)
Екоробки 🙂

Переробка – то річ безумовно корисна. Але ще зеленіше буде якомога довше не доводити продукт до переробки. То давайте розтягувати задоволення від користування речами на до-овше, смакувати кожну мить принесеної річчю користі. Від того буде не тільки приємніше, але й дешевше.

Найменшим за тривалістю є життя упаковки. Упаковка ризикує перетворитися на сміття одразу після урочистого розпакування омріяного продукту. А на упаковку, між іншим, іде цінний ресурс – невмирущий пластик або целюлоза з дерев (бо технічна конопля як сировина для паперу поки що, на жаль, залишається в мріях) у картоні. З пластиком історія окрема, зараз давайте подивимось пильніше на картон. Свідомий споживач одразу думає, що ліс можна врятувати, пустивши коробку на макулатуру. Але на переробку макулатури витрачається енергія, щоб висушити картон необхідна пара, приблизно, 2т на 1т картону. Для її отримання треба спалити вугілля чи газ. Без нього ніяк не обійтися при нинішньому розвитку цивілізації. Ліс ти, звісно, врятуєш, однак завдаси при цьому шкоди повітрю та землі, бо ж електрику ми досі здебільшого виробляємо, спалюючи газ та вугілля.

То як бути? – Забезпечити використання коробки якомога довше. Якщо коробка годиться для повторних пакувань – хай лишається коробкою, покладемо в неї ще щось. Як ні, то можна з того картону змайструвати щось гарне і функціональне. Таким чином картон продовжуватиме працювати і приносити користь, не вимагаючи для того додаткових витрат на себе. Споживання стає майже безкінечним. 🙂

«Зелений птах» перетворює звичайні коробки на еко-коробки, продаючи і викуповуючи використану картонну тару, придатну для повторного використання.

Коробка може раптом знадобитися, наприклад, для переїзду чи просто перевезення якихось речей – не треба купувати нову. Можна і варто взяти б/в (б/у російською). Все одно вона не знадобиться вам довше, ніж на переїзд. Це буде анітрохи не менш практично, і точно вийде дешевше. Та й зберігати її потім у себе, нагромаджуючи в закуточках, не треба – ми її у вас потім викупимо, замінивши потенційне сміття – реальною капустою. 😉 Вийде зелено і дешево, ваша гривня стане значно екологічнішою, ніж була вчора.

Наші коробки можна подивитися в еко-крамничці “Зеленого птаха”

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *