|

Принцип ReUse – Використовуй Вдруге проти Б/У

ReUse відоме англомовне слово, яке увійшло в наш побут з бажанням бути подібними до людей, причетних до заможного та квітучого Заходу. Значення цього слова – Використовуй Вдруге.

В історії українського суспільства подібне явище має назву “б/у” або “б/в”. Спостерігання за звичками українців довело, що використання терміну “б/у” чи “б/в” викликає у більшості глибинно приховані негативні емоції. Чому? Виявилось, що причина в особливостях радянського дитинства тієї більшості 30-літніх дорослих, які зараз творять історію України. Виникають асоціації з одежею, взуттям, іграшками, які носили/грались ці діти після старших братів/сестер чи сусідських дітей, чи дітей друзів батьків. “Б/У” також асоціюється з бідністю, неспроможністю придбати нове, користуватись чимось першим, відповідати вимогам успішної людини.

Однак, як показує досвід, який ми отримуємо вплетаючи принцип Використовуй Вдруге в економіку країни, показує що успішні люди користуються цим принципом. До нас приїзджають люди на дорогих автівках купувати коробки для переїзду та упаковки предметів технічного призначення з мотивами:

  • навіщо платити більше
  • коробки високої якості

Як не платити більше? Додаємо такий приклад.

  • Так виглядає 50 коробок, які відправлені в м.Звенігородку
    Так виглядає 50 коробок, які відправлені в м.Звенігородку
    5 шарів картону, відправлених коробок.
    5 шарів картону, відправлених коробок.

     

 

 

 

 

 

 

На фото 50 коробок розміром 640*420*300мм з 5-ти шарового картону. Вартість коробки з доставкою складає 25 грн.

Наша коробка дешевша та якісніша (за рахунок 2-х додаткових шарів картону) від подібної в будівельному мережевому супермакеті на 30%. В супермаркеті Ви придбаєте коробку, яку ще треба везти або нести додому. У нас за вартість в 25 грн за 1 одиницю Ви отримаєте її вже в найближчому відділенні кур’єрської доставки до Вашої оселі. За необхідності можна замовити ось тут

Використовуючи лише нове, не замислюючись про наслідки, ми продовжуємо наслідувати традиції «світлого майбутнього» совка. Захопленно читаємо та розповсюджуємо інформацію про екологічні успіхи Швейцарії, Швеції, Фінляндії, Німеччини та Австрії. Ми бачимо прозорість річок, чистоту повітря, блиск луків цих країн. Їхні наступні покоління не будуть купатись в брудних озерах, дихати забрудненим повітрям, жити поряд з величезними сміттєвими монстрами. Швеція почала 40 тому, Швейцарії та Німеччині знадобилось 20 років. Ми гірші за Швейцарію?

Вирішувати Вам 🙂

Завдяки прихильникам принципу Використовуй Вдруге, на дату публікації ми зберегли річну норму кисню для 45 людей станом на 01 липня 2016 року.

З повагою, Зелений Птах

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *