Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь… З еко фліпчартом ;-)

В пошуках, де можна запровадити циркулярну економіку, ми натрапили на блокноти для фліпчартів. Здавалося б є дошки. На них, здавалося б, теж можна писати до нестями, однак натомість продовжує використовуватись паперовий носій – частіш за все одноразово.

Польові дослідження довели, що техніки викладання інформації потребують повернення до матеріалу. Лектору треба знову писати, а це час і не завжди цікаво іншим слухачам. Або слухачеві треба забрати з собою частину або всю інформацію, яку освітлював лектор. Дошку в руках не понесеш. Тут у нагоді стає саме паперовий носій. Наразі блокноти для фліпчартів використовуються один раз, тобто саме написати на них можна лише раз. Ринок пропонує їх лише з імпортного паперу. Україна імпортує папір, платить валюту, створює додаткову вартість іноземним компаніям, щоб використати його лише раз і навіть не в копіювальній техніці.

До чого тут техніка? Відомо, що папір з вторинної сировини не дуже дружній до копіювальних та друкувальних апаратів. Це є найбільшою причиною, чому нема широкого розповсюдження паперу з вторинної сировини в офісах. В той же час, країни Скандинавії з найбільш високим рівнем життя віддають перевагу невідбіленому паперу, бо хлор яким відбілюють, шкідливо впливає на річки та рибу.
Ми пропонуємо блокноти для фліпчартів з інноваційною розміткою та без розмітки. Інноваційність розмітки полягає в тому, що лектор бачить розмітку і пише/малює/креслить, спираючись на організований простір. Слухачі бачать на відстані тільки те, що пише лектор, розмітка не навантажує їм очі.

Блокноти для фліпчартів вироблено в Україні з вторинної сировини, в тому числі з паперових склянок.

Ми розуміємо, що виникне питання: Як на такому папері пишуть маркери? Ось так!

Маркер Centropen артикул 8550. Стрижень куля
Маркер Centropen артикул 8550. Стрижень куля
Маркер Centropen артикул 8560. Стрижень зрізаний
Маркер Centropen артикул 8560. Стрижень зрізаний

 

 

 

 

 

 

Маркер Edding артикул 383. Стрижень зрізаний
Маркер Edding артикул 383. Стрижень зрізаний
Маркер Neuland BigOne
Маркер Neuland BigOne
Маркер Neuland №One
Маркер Neuland №One
Маркери Staedtler. Стрижень зрізаний.
Маркери Staedtler. Стрижень зрізаний.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестування люб’язно провела Студія розвитку керівників SmartTime. “Перша та єдина компанія в Україні, яка спеціалізується на комплексному навчанні та розвитку управлінців. “Навчаючи керівників, ми підвищуємо фінансовий і соціальний капітал” – каже Наталя Павлова, керівник Студії.

Бути патріотом, свідомим, сучасним – легко.

З повагою, Зелений Птах 🙂

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *