Зустріч, яка змінює звички

Victoria Norenko, керівник проекту «Зелений Птах», була запрошена до фармацевтичної компанії «Такеда» Takeda Oncology в якості експерта із сортування сміття.

«Такеда», як глобальна міжнародна компанія, піклується не лише за якість продукту, який реалізовує на теренах України, а й за благополуччя своїх працівників та стан навколишнього середовища. Окрему увагу приділяє навчанню. «Зеленого Птаха» запросили для проведення інформаційної лекції на тему «Жити екологічно – просто». Адже, фармацевтична компанія запровадила в своїх офісах систему роздільного збору відходів.

Тепер кожен співробітник сортує відходи за видами:
• паперові горнятка;
• елопак та тетрапак;
• PET- пляшка;
• папір;
• батарейки;
• пакети поштових служб доставки.
Дехто вже призвичаївся навіть з дому привозити.

Вікторія Норенко спільно з фахівцем із навчання та розвитку персоналу «Такеда» Ігорем Михайловим, два тижні продумувала кожен етап реалізації проекту. У якості подарунків для учасників заходу Вікторія запропонувала багаторазові торбинки, які легко замінюють пакети для походу в супермаркет. До торбинок додали карти, на яких розміщені пункти прийому Київміськвторресурси для подальшої передачі залишків від покупок.

Приємною несподіванкою стала жвава реєстрація учасників на відвідування лекції. На цей захід активно записувалися навіть регіональні представники. За проведеним опитуванням наприкінці заходу, 96 % слухачів оцінили зустріч як корисну та позитивну.

Однією із частин заходу було прибирання Солом’янський ландшафтний парк, щоб закріпити теорію на практиці. Метою було не звичне складання непотребу у мішок, а роздільний збір сміття. Вибір місця був очевидним, адже неподалік від парку розташований центральний офіс компанії. У прибиранні взяли участь співробітники «Такеда» з різних регіонів. Тож досвід, отриманий під час навчального дня, поширився усіма офісами компанії по всій території України.

 

Минуло майже 4 місяці, результат не змусив себе чекати. В київському офісі встановлені бокси для сортування, заповнюються на 94 % правильно.
«Зелений Птах» здійснює обслуговування в межах сервісу«Паперове горнятко по колу».

 

З плюсів, вже за перший місяць роботи ми спостерігали тенденцію по зменшенню користування одноразовим посудом, у тому числі – паперових горняток. Співробітники «Такеда» користуються отриманими еко-торбами замість поліетиленових пакетів. За здану в переробку вторинну сировину компанія отримує папір для фліпчартів з переробленого паперу для користування в офісах компанії. Ось так одна правильно спланована зустріч змінює звички багатьох людей.

Тож, запрошуйте «Зеленого Птаха» до себе, і ми разом із вами допоможемо природі очиститися. Для запрошення на проведення інформаційного заходу на тему сортування відходів потрібно написати у повідомлені: «Бажаємо сортувати відходи. Розкажіть нам» та залишити контактний номер телефону.

 

Віримо, що ви найкращі і разом ми запровадимо систему сортування відходів.

З повагою, команда проекту «Зелений Птах»!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *